Accu revisie


Wilt u uw elektrische fiets accu vervangen? E-bikemaat laat u weer optimaal van uw e-bike genieten. Wij kunnen uw bestaande accu reviseren, dit houdt in dat we uw accu weer als nieuw maken. Soms kunnen we zelfs de capaciteit verhogen, waardoor uw actieradius vergroot wordt. Op deze manier hoeft u geen nieuwe fiets te kopen en kunt u uw eigen vertrouwde elektrische fiets blijven gebruiken.

Op deze website vindt u meer informatie over wat fietsaccu revisie inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn. In onze fietsaccu revisie webshop kunt u de revisie voor uw fietsaccu kopen. Mocht uw accu er niet tussen staan, dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen voor revisie van uw fietsaccu.

Wat houdt fietsaccu revisie in?

Wanneer u uw accu goed behandelt, gaat uw accu gemiddeld 3 tot 5 jaar mee. Op een gegeven moment is de accu echter ‘op’ en wilt u de elektrische fiets accu vervangen. U kunt er dan voor kiezen om een nieuwe accu aan te schaffen, maar in de meeste gevallen is het ook mogelijk om uw oude fietsaccu te laten reviseren. Reviseren betekent dat er nieuwe cellen (een batterijengroep) en een Batterij Management Systeem (BMS) in uw oude behuizing wordt geplaatst.

Waarom reviseren?

De accu is één van de belangrijkste onderdelen van de elektrische fiets en waarschijnlijk ook het meest kwetsbare onderdeel. Een e-bike accu heeft een gemiddelde levensduur van zo’n 3 tot 5 jaar. Als u ervoor kiest om uw accu te reviseren, is deze weer in optimale conditie en kunt u weer jaren genieten van uw elektrische fiets. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om de capaciteit te verhogen ten opzichte van de originele capaciteit. Hierdoor kunt u langere afstanden fietsen op één lading.

Accu capaciteit

De capaciteit van een accu bepaalt hoe ver u kunt fietsen op één acculading. Fabrikanten geven voor iedere accu de actieradius aan. Hierbij wordt uitgegaan van het maximale bereik bij ideale omstandigheden, maar deze zijn in de praktijk niet altijd ideaal. Tegenwind, de mate van ondersteuning, bandenspanning, uw lichaamsgewicht, fietsonderhoud en de buitentemperatuur bepalen uiteindelijk hoe ver u na het opladen van uw accu kunt fietsen. Hoe ver u kunt fietsen op één acculading, kan dus per keer verschillen.

De voordelen van accu revisie

  1. Reviseren is goedkoper dan een nieuwe accu
  2. Mogelijkheid voor een upgrade van uw bestaande accucapaciteit = een grotere actieradius
  3. Een lichtere accu (afhankelijke van de toegepaste techniek)
  4. Snellere oplaadtijd (afhankelijk van de toegepaste techniek)
  5. U ontvangt een testrapport van de gereviseerde accu zodat u zeker weet dat uw accu in optimale staat is
  6. Accu’s die niet meer nieuw te verkrijgen zijn, krijgen zo toch nog een tweede leven
  7. U draagt bij aan een beter milieu

Welke mogelijkheden heeft u?

U kunt uw accu laten reviseren met cellen van dezelfde capaciteit zoals deze origineel gemonteerd waren of u kunt uw accu laten opwaarderen naar een hogere capaciteit. Dit wil zeggen dat we cellen monteren met een hogere capaciteit, waardoor uw actieradius vergroot wordt.